Werkveldcommissie OMSS denkt mee over onderwijs SPL 

Onze werkveldcommissies helpen ons om onze materialen relevant en up-to-date te houden. Daarom is het belangrijk om met de juiste vertegenwoordigers van het werkveld om de tafel te zitten.

En met die juiste mensen zaten we zéker aan tafel bij de eerste werkveldcommissiebijeenkomst van Office Management & Support Specialist. Mensen met een enorme kennis, ervaring en passie voor het vak. Inge Koolmees bekleedde talloze bestuurdersfuncties en kent veel bedrijven van binnen en buiten, waaronder Sioux Technologies. Daniella Rijkes werkt momenteel als Assistant to President Executive Board bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Dana Venema heeft een eigen bedrijf, Miss Organize, en werkt momenteel onder meer bij Ahold Delhaize. Misschien heb je al kennis met haar gemaakt; ze verzorgde een workshop op de docentendag. 

We startten de bijeenkomst met een presentatie van SPL over wie we zijn en wat we doen. In vogelvlucht passeerden de nieuwe modules en examens de revue. We kregen complimenten over de diversiteit aan onderwerpen die in ons lesmateriaal aan bod komen. 
Vervolgens gingen we het gesprek aan over de actualiteit in het beroep van managementassistent (MA). De huidige MA is onder meer de 'gatekeeper' voor een organisatie waar allerlei vertegenwoordigers proberen binnen te komen. Het is aan de MA om hen adequaat te woord te staan. Dit vraagt kritisch-analytisch denkvermogen. Alle contacten moeten zorgvuldig worden bijgehouden en uiteraard moet een juiste terugkoppeling en besluitvorming over voortzetting van het contact plaatsvinden. Verder coördineert de MA (internationale) bezoeken en evenementen, en moeten financiën worden gecheckt. De zaken waar een MA zich mee bezig kan houden zijn zeer divers. 

De volgende bijeenkomst is in april. Dan haken ook Kiki Scholten van De Regelmeisjes uit Rotterdam en onze eigen Charlotte Soijo van SPL aan.

Voor een goede, inclusieve representatie van de werkveldcommissie zijn we naar een mannelijke managementassistent op zoek. Dus ben of ken je iemand die mee wil praten over relevant onderwijs, neem dan contact op met Koen Fransen: k.fransen@stichtingpraktijkleren.nl