Voorbeeldcurriculum: wat en hoe?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken bij het maken van je curriculum? Pak dan ons voorbeeldcurriculum erbij! Hierin vind je ook een overzicht van alle leermiddelen van SPL voor de opleiding Marketing & Communication Specialist. 

“Het voorbeeldcurriculum hangt bij ons aan de muur; een heel handig document bij het ontwikkelen van je lessen."


Angelique Peerboom, docent communicatie Vista College 

Eén voorbeeldcurriculum
Iedere school is anders, met verschillende onderwijs- en stageperiodes, dus één voorbeeldcurriculum past niet in alle situaties. Toch kan een voorbeeldcurriculum handig zijn als je op zoek bent naar een overzicht van in te zetten leermiddelen. Want in het voorbeeldcurriculum krijg je antwoord op vragen als ‘Welke modules zijn geschikt voor het eerste jaar?’ en ‘Welke projecten bereiden voor op het examen?’

Zo zie je bijvoorbeeld dat de module Ontwerp een media-uiting voor Tony Chocolonely perfect is voor een eerste jaar en de beroepsmodule Managementinformatie bij Obstacle X juist goed is in te zetten voorafgaand aan het examen van P6-W1.  

Aan de slag 
Op deze pagina met docenteninformatie voor P6 MCS vind je, naast het voorbeeldcurriculum, ook de publicatieplanning, schema’s voor het inzetten van taakmodules en informatie over de leermiddelen voor het basisdeel. Maak gebruik van deze informatie bij het ontwikkelen van je onderwijs!