Stichting Praktijkleren header image

Bijeenkomsten en trainingen voor VeVa op de planning

Voor docenten organiseren we komend schooljaar diverse bijeenkomsten, zodat we samen kunnen sparren over een actueel onderwerp of evalueren we onze producten. Verbinding en inspiratie staat hier centraal. Om ervoor te zorgen dat de docenten goed voorbereid zijn om te werken met de leermiddelen en examens bieden wij diverse trainingen en masterclasses. We bieden deze op locatie in Amersfoort maar kunnen ze ook in-house verzorgen op aanvraag. Scroll de pagina door en vind de bijeenkomst, training of masterclass die bij jou past!

Een volledig overzicht, de omschrijving en de voorwaarden per training vind je hier. (Kopje: Trainingen Veiligheid en Vakmanschap)


Masterclass: Generatieve AI in de praktijk – van vraagteken naar meesterschap

Op 8 april, 16 mei en 17 juni organiseren we een masterclass generatieve AI voor docenten.

Wat is het, hoe werkt het, maar vooral: wat kan ik ermee als docent in mijn les(voorbereiding)? Het doel is dat je aan het einde van deze training goed uit de voeten kunt met Generatieve AI en en weet hoe je dit kunt toepassen in jouw werkzaamheden.

Lees via de link meer informatie over het programma en meld je aan!


Schoolassessor/ Praktijkbeoordelaar VeVa (GROP)

Veiligheid en Vakmanschap

Bereid jezelf als (aankomend) schoolassessor/praktijkbeoordelaar voor op jouw rol tijdens de examinering bij opleidingsgebied VeVa met deze training.

Datum: maandag 18 maart 2024
Duur: 10.00 - 16.00 uur

Behoefte aan een inhousetraining of training op maat?

Bekijk ons volledig overzicht, de omschrijving en de voorwaarden per training hier. (Kopje: Trainingen Veiligheid en Vakmanschap)

Of neem contact op met trainingen@stichtingpraktijkleren.nl.


Trainingen examinering opleidingsoverstijgend

Beoordelaarstraining

Tweedaagse training

Het eenduidig en betrouwbaar beoordelen van praktijkexamens vraagt van de beoordelaar niet alleen vakinhoudelijke deskundigheid maar ook specifieke beoordelingsvaardigheden.

Volg de beoordelaarstraining voor het ontwikkelen van de benodigde kennis en vaardigheden om een volwaardig, bekwame beoordelaar te zijn in het mbo. 

Datum: op aanvraag
Duur: 10.00 - 16.00 uur

Certificering beoordelaars

Door Consortium Beroepsonderwijs

Deze certificering voor beoordelaars is gebaseerd op de beoordelaartraining (voorheen examinator/ assessor) en wordt uitgevoerd door het Consortium Beroepsonderwijs. Dit dagdeel volg je om gecertificeerd te worden als beoordelaar. Om deel te kunnen nemen aan deze certificering beschik je over het bewijs van deelname van de Beoordelaarstraining

Datum: op aanvraag
Duur: 09.30 - 16.30 uur

Nascholing beoordelaar

Houd als beoordelaar jouw kennis op peil

Ben je beoordelaar (assessor/ examinator) beroepsgericht examineren, dan ben je welkom op de nascholingsdag voor de beoordelaar. Deelname aan deze training geeft je de opwaardering van jouw Certificaat Beoordelaar (assessor/ examinator). Ook als je alleen een bewijs van deelname hebt voor de tweedaagse training ben je van harte welkom.

Datum: op aanvraag
Duur: 10.00 - 16.00 uur

Examinering in de beroepspraktijk met de proeve van bekwaamheid

Opleidingsoverstijgend

In deze training bieden we handvatten om vanuit het kaderexamen proeve van bekwaamheid tot een ingevulde proeve te komen op elke specifieke werkplek. We bespreken de dilemma’s bij examineren in de beroepspraktijk en geven tips om te komen tot kwaliteitsborging. 

Datum: op aanvraag
Duur: 10.00 - 16.00 uur

Examineren met een examenportfolio en eindgesprek

Opleidingsoverstijgend

In een examenportfolio verzamelt de examenkandidaat de bewijzen van zijn kunnen. Een eindgesprek is een individueel vraaggesprek, waarin beoordelaars op gestructureerde wijze de authenticiteit van de bewijzen onderzoeken en/of de examendeelnemer het vereiste niveau beheert en ook begrijpt wat en waarom hij iets doet. 

Datum: op aanvraag
Duur: 12.30 - 16.30 uur


Wil je meer weten?

Heb je een inhoudelijke vraag over de trainingen voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap?

Of wil je meer weten over ons totale aanbod trainingen? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek en/of beantwoorden al je vragen