Wat is AmeRijck?

AmeRijck is een simulatie die bestaat uit een grote variatie digitale opdrachten. Leerlingen loggen in en gaan als medewerker van Vakantiepark AmeRijck met de opdrachten aan de slag. Die maken ze op de pc maar voor sommige ervan moeten ze ook naar ‘buiten’.
AmeRijck is geschikt voor vmbo Economie & Ondernemen bovenbouw, voor de leerlingen van kader, basis en gemengde leerweg. AmeRijck is gebaseerd op de meest recente syllabus Economie & Ondernemen en wordt regelmatig geactualiseerd.
AmeRijck is volledig dekkend voor het profiel E&O vanaf 1 september 2019.

Voorbeelden van opdrachten in AmeRijck

 Voorbeelden van opdrachten in AmeRijck voor de profielen Administratie, Secretarieel en Logistiek. Klik op het plaatje voor een groter voorbeeld.

Hoe zet u AmeRijck in?

U kunt AmeRijck zelfstandig inzetten; de modulen bieden een volledige invulling van de stof zoals beschreven in de actuele syllabus Economie & Ondernemen. Combineer AmeRijck met methodes die u al gebruikt of werk zonder methode. Iedere module neemt ongeveer 50 klokuren in beslag; vier modulen tezamen dus ongeveer 200 klokuren.

Veel opdrachten worden automatisch beoordeeld. Daardoor kunt u meer tijd besteden aan de begeleiding van de individuele leerling. De opdrachten zijn chronologisch. U kunt ook losse opdrachten gebruiken. Daarnaast zijn er praktijkopdrachten, waarvoor de leerling Iedere module wordt afgesloten met twee sets opdrachten die u als eindtoets kunt inzetten. Informatie voor docenten staat bij de opdrachten. Er is een kennismakingsmodule die u aan het eind van het tweede leerjaar kunt inzetten, bij Praktische Profieloriëntatie.

De praktijkopdrachten zijn ook als keuzevakken te gebruiken bij andere opleidingen, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de economisch-administratieve wereld. Ze bereiden voor op vervolgopleidingen in het mbo. Bekijk de teaser voor een eerste kennismaking.

Docenten en leerlingen over AmeRijck

Ruim 1.000 vmbo-leerlingen E&O werken inmiddels met AmeRijck. Een paar reacties van docenten en leerlingen: "Mijn leerlingen werken sinds september 2018 met veel plezier en heel zelfstandig met AmeRijck. Ik houd nu veel meer tijd over voor de begeleiding!" "Mooi materiaal om mee te werken, na een paar minuten uitleg kunnen leerlingen zelf aan de slag." "Ik dacht dat AmeRijck écht bestond; het ziet er allemaal zo echt uit!"  "Ik onthoud de theorie nu veel beter, omdat ik er in AmeRijck mee geoefend heb."

Hoe werken wij samen met het vmbo?

Wij zijn ontstaan op initiatief van de roc's. Samen met docenten ontwikkelen we les- en examenmateriaal dat aansluit op de beroepspraktijk; daarnaast kunnen scholen kunnen bij ons terecht voor training en advies. Op verzoek van een aantal scholen hebben we met vmbo-docenten praktijkgericht lesmateriaal ontwikkeld voor het vmbo. We doen dit op niet-commerciële basis en hebben geen winstoogmerk.

Wat kost Amerijck?

Ook u kunt uw leerlingen met AmeRijck laten werken. De drie modulen Secretarieel, Administratie en Logistiek kosten 12,50 euro per module en gezamenlijk 29,95 euro. De module Commercie kost 9 euro en alle vier modulen tezamen kosten 37,50 euro. Dat is inclusief toetsen én een kennismakingsmodule waarin de leerling in de onderbouw kennismaakt met de opleiding en de werkzaamheden. De licentie geldt voor twee schooljaren.

Veelgestelde vragen

Meer weten over AmeRijck?

Wilt u meer weten over AmeRijck? Eens praten met collega’s die al met AmeRijck werken? Of wilt u AmeRijck gratis uitproberen? Het kan allemaal. Neem contact op met Wijnand Kieft, coördinator Doorlopende leerlijnen, te bereiken via vmbo@stichtingpraktijkleren.nl, tel 033 470 99 30 of 06 48 67 77 34. U kunt daar ook zonder verplichtingen een gratis demoaccount aanvragen.

Vraag hier onze nieuwe folder aan: AmeRijck: de digitale opdrachtenbank waarmee je leert door te doen.
Vermeld bij uw aanvraag uw naam en het adres van uw school.

Bekijk onze films

Bekijk de Teaser vmbo voor een kort introductiefilmpje over ons vmbo-materiaal.
Meer weten over Praktijkleren? Bekijk de Film over Praktijkleren.

Poster doorlopende leerlijnen

Om u voor te bereiden op de aansluiting van vmbo-mbo hebben we een poster ontwikkeld waarop de doorlopende leerlijnen van het profiel Economie en ondernemen naar mbo-opleidingen is weergegeven. Deze vindt u hier.