Stichting Praktijkleren header image

Bijeenkomsten en trainingen voor Commercie, Retail en Ondernemer handel op de planning

Voor docenten organiseren we komend schooljaar diverse bijeenkomsten, zodat we samen kunnen sparren over een actueel onderwerp of evalueren we onze producten. Verbinding en inspiratie staat hier centraal. Om ervoor te zorgen dat de docenten goed voorbereid zijn om te werken met de leermiddelen en examens bieden wij diverse trainingen en masterclasses. We bieden deze op locatie in Amersfoort maar kunnen ze ook inhouse verzorgen op aanvraag. Scroll de pagina door en vind de bijeenkomst, training of masterclass die bij jou past!


Bijeenkomsten

Gebruikersmiddagen

Komend schooljaar organiseren we weer Gebruikersmiddagen! Het doel van deze middagen is om een ontmoetingsplek te creëren van voor docenten die gebruik maken van onze leermiddelen en examens. Ideeën uitwisselen, kennis opdoen en netwerken. Zet je deze data alvast in je agenda? Meer informatie volgt. 

14 maart 2024 - Commercie
28 maart 2024 - Ondernemer handel

Instructiebijeenkomst digitaal beoordelen met de Praktijkmeter

Werk je nog niet met de Praktijkmeter of ben je toe aan een opfrissing van je kennis? 

Meld je aan voor één van onderstaande online instructiebijeenkomsten. 

  • Donderdag 30 november 16:00 - 17:00
  • Donderdag 14 december 16:00 - 17:00
  • Donderdag 21 december 16:00 - 17:00

Advies op maat?

Sparren over invulling van het curriculum? Korte instructievideo? Uitleg over verschillende praktijkexamenvormen? Of een andere vraag? 

Neem contact met ons op!

Ard Aling: 
a.aling@stichtingpraktijkleren.nl

Marieke Vervoort: m.vervoort@stichtingpraktijkleren.nl

Marijke Kanters:
m.kanters@stichtingpraktijkleren.nl


Trainingen

Examineren met @thegreen examenprojecten

Retail | op aanvraag | 10:00 - 16:00 uur

Gaat jouw team dit schooljaar examenprojecten voor Retail afnemen of denk je erover een examenproject in te zetten als praktijkexamen en wil je er meer over weten? Schrijf je dan in voor deze training om goed voorbereid te zijn.

Examineren met een examenportfolio met eindgesprek

Commercie, Retail en Ondernemer handel 
30 november 2023 | 10:00 - 16:00 uur

Met een examenportfolio wordt een kerntaak of werkproces geëxamineerd aan de hand van door de student verzameld bewijsmateriaal. Een eindgesprek is een individueel vraaggesprek waarin beoordelaars de authenticiteit van de bewijzen onderzoeken en zo nodig informatie verzamelen voor de inhoudelijke beoordeling van het examenportfolio. Ga jij dit inzetten? Volg deze training en ga helemaal voorbereid aan de slag! 

Examineren met de praktijkexamens

Ondernemer handel | 16 januari 2024 | 12:00 - 16:00 uur

Ga je dit jaar beginnen met praktijkexamens voor Ondernemer handel? Meld je dan aan voor deze training! Je maakt uitgebreid kennis met de vier verschillende vormen van praktijkexamens.

Examineren met de praktijkexamens

Commercie | 30 januari 2024 | 12:00 - 16:00 uur

Een nieuw kwalificatiedossier betekent nieuwe examens en nieuwe examenplannen. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de vier verschillende vormen van praktijkexamens en de keuzemogelijkheden die deze bieden? Meld je dan aan voor deze training!

Examineren in de beroepspraktijk

Commercie, Retail en Ondernemer handel 
12 maart 2024 | 10:00 - 16:00 uur

Hoe examineer je in de beroepspraktijk met een Proeve van Bekwaamheid? In deze training leer je er alles over. Schrijf je snel in!

Examineren met @thegreen examenprojecten

Commercie | 11 april 2024 | 10:00 - 16:00 uur

Gaat jouw team examenprojecten voor Commercie afnemen of denk je erover een examenproject in te zetten als praktijkexamen en wil je er meer over weten? Schrijf je dan in voor deze training om goed voorbereid te zijn.

Behoefte aan een inhousetraining of training op maat?

Bekijk ons volledig overzicht, de omschrijving en de voorwaarden per training hier. (Kopje: Trainingen Commercie, Retail en Ondernemer handel.)

Of neem contact op met trainingen@stichtingpraktijkleren.nl.

Instructiebijeenkomst digitaal beoordelen met de Praktijkmeter

Werk je nog niet met de Praktijkmeter of ben je toe aan een opfrissing van je kennis? 

Meld je aan voor één van onderstaande online instructiebijeenkomsten. 

  • Donderdag 30 november 16:00 - 17:00
  • Donderdag 14 december 16:00 - 17:00
  • Donderdag 21 december 16:00 - 17:00

Trainingen examinering opleidingsoverstijgend

Beoordelaarstraining

Tweedaagse training

Het eenduidig en betrouwbaar beoordelen van praktijkexamens vraagt van de beoordelaar niet alleen vakinhoudelijke deskundigheid maar ook specifieke beoordelingsvaardigheden.

Volg de beoordelaarstraining voor het ontwikkelen van de benodigde kennis en vaardigheden om een volwaardig, bekwame beoordelaar te zijn in het mbo. 

Datum: woensdag 10 jan. en donderdag 18 jan. 2024
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Certificering beoordelaars

Door Consortium Beroepsonderwijs

Deze certificering voor beoordelaars is gebaseerd op de beoordelaartraining (voorheen examinator/ assessor) en wordt uitgevoerd door het Consortium Beroepsonderwijs. Dit dagdeel volg je om gecertificeerd te worden als beoordelaar. Om deel te kunnen nemen aan deze certificering beschik je over het bewijs van deelname van de Beoordelaarstraining

Datum: op aanvraag
Duur: 09:30 - 16:30 uur.

Nascholing beoordelaar

Houd als beoordelaar jouw kennis op peil

Ben je beoordelaar (assessor/ examinator) beroepsgericht examineren, dan ben je welkom op de nascholingsdag voor de beoordelaar. Deelname aan deze training geeft je de opwaardering van jouw Certificaat Beoordelaar (assessor/ examinator). Ook als je alleen een bewijs van deelname hebt voor de tweedaagse training ben je van harte welkom.

Datum: dinsdag 12 december 2023
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Examinering in de beroepspraktijk met de proeve van bekwaamheid

Opleidingsoverstijgend

In deze training bieden we handvatten om vanuit het kaderexamen proeve van bekwaamheid tot een ingevulde proeve te komen op elke specifieke werkplek. We bespreken de dilemma’s bij examineren in de beroepspraktijk en geven tips om te komen tot kwaliteitsborging. 

Datum: op aanvraag
Duur: 10:00 - 16:00 uur

Examineren met een examenportfolio en eindgesprek

Opleidingsoverstijgend

In een examenportfolio verzamelt de examenkandidaat de bewijzen van zijn kunnen. Een eindgesprek is een individueel vraaggesprek, waarin beoordelaars op gestructureerde wijze de authenticiteit van de bewijzen onderzoeken en/of de examendeelnemer het vereiste niveau beheert en ook begrijpt wat en waarom hij iets doet. 

Datum: op aanvraag
Duur: 12:30 - 16:30 uur.


Wil je meer weten?

Heb je een inhoudelijke vraag over de trainingen voor de opleidingen Commercie, Retail en Ondernemer handel?

Of wil je meer weten over ons totale aanbod trainingen? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek en/of beantwoorden al je vragen