Vaststellen (ingekochte) exameninstrumenten

Voorkom dubbel werk bij de vaststelling van onze exameninstrumenten.

In deze training leert u (nog meer) over de vaststellingsprocedure voor (ingekochte) exameninstrumenten. U krijgt inzicht in de formele verantwoordelijkheden van de vaststellingscommissie en de wijze waarop Stichting Praktijkleren ervoor zorgt dat haar exameninstrumenten voldoen aan de kwaliteitsstandaarden.
We nemen de nieuwe richtlijnen voor valide exameninstrumenten mee in ons programma.
In deze training wordt ook in brede zin aandacht besteed aan de activiteiten en te volgen procedures van de vaststellingscommissie. U gaat zelf aan de slag met exameninstrumenten en meetinstrumenten voor de vaststelling. Na afloop van de training beschikt u over actuele kennis van en inzicht in de wet- en regelgeving voor wat betreft het vaststellen van eigen of ingekochte exameninstrumenten en zo voorkomt u dubbel werk!

•    Wat is vaststellen?
•    Kaders, wet- en regelgeving rondom vaststellen
      o MBO-brede criteria voor construeren en vaststellen exameninstrumenten
      o Drie routes naar een valide examenproduct