Stichting Praktijkleren header image

Landelijke Docentendag Medewerker Evenementenorganisatie

De eerste editie van de Landelijke Docentendag voor docenten Medewerker Evenementenorganisatie was een groot succes! Op deze pagina vind je (indien ontvangen) in de loop van de week de presentaties terug.

De eerste editie van de Landelijke Docentendag

voor docenten Medewerker Evenementenorganisatie

was een groot succes!

 

Op deze pagina vind je (indien ontvangen) in de loop

van de week de presentaties terug.

Het was een dag vol inspiratie, innovatie en verbinding

Donderdag 25 januari was het zover: de eerste editie van de Landelijke Docentendag voor docenten van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. Met een opkomst van ruim 50 docenten, leuke presentaties, een gezellige informatiemarkt en een lekkere lunch kijken wij tevreden terug op deze dag. En MBO Utrecht, bedankt voor de gastvrijheid! Fantastisch om alle collega's uit heel Nederland te ontmoeten en aan elkaar te connecten. We hopen dat jij er net zo van nageniet als wij. 

Op deze websitepagina delen we de presentaties, mits we die hebben ontvangen van de presentatoren. Houd daarom deze pagina in de gaten, wanneer je nog een presentatie wil terugkijken. 

Tot een volgende editie! 

Plenaire sprekers

Possibilize

Masterclass Creatieve Toegankelijkheid

Ontdek hoe je door het toepassen van Creatieve Toegankelijkheid oplossingen kan bedenken die zorgen voor een gelijkwaardige ervaring voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Creëer hiermee oplossingen voor toegankelijkheid op zo’n manier dat het een meerwaarde is voor meerdere doelgroepen. Ga vanuit Creatieve Toegankelijkheid kijken naar vraagstukken, kom tot nieuwe oplossingen en maak evenementen die je organiseert toegankelijk voor mensen mét en zonder een beperking. Creatieve Toegankelijkheid kan ook leiden tot artistieke verrijking, nog mooiere performances, beter benutte fysieke ruimtes en draagt bij aan de beleving voor alle bezoekers van een evenement. Kennis, voorbeelden en activatie komen voorbij rondom toegankelijkheid en Creatieve Toegankelijkheid.

De masterclass wordt aangeboden vanuit het project Revelland, vanuit Stichting Possibilize.

Erwin Blom

AI-tools waar je direct mee aan de slag kunt 

Kunstmatige Intelligentie is hot topic, we kunnen er niet meer omheen. Er zijn allerlei AI-instrumenten die veel werk een stuk eenvoudiger maken, ook het werk van een eventmanager. Welke AI-tools pas jij eigenlijk al toe en wat leer je aan je studenten? Omdat je als docent altijd tijd tekort komt, reikt Erwin je AI-tools aan, die o.a. teksten, video’s, afbeeldingen en geluiden (en veel meer) kunnen generen. Zaken die je meteen kunt toepassen dus! 

Deze presentatie wordt verzorgd door Erwin Blom van Fast Moving Targets.

Hieronder krijgen jullie van Erwin nog twee lessen cadeau:

- Zo maak je de perfecte prompt 

https://tella.video/prompts-h70u 

- Zo bouw je je eigen chatbot 

https://youtu.be/uz2BDxmjDNI 

Presentaties

Wil je de presentatie nog eens rustig nalezen? 

Ronde 1

 • Praktijkexamen B1-K1 Stelt evenementplan op en/of ondersteunt daarbij als digitaal examenproject

  > Download presentatie

  Voor kerntaak 1 is een digitaal examenproject ontwikkeld, oftewel een gesimuleerd praktijkexamen. Tijdens deze workshop tonen we de context, doorloop je de eerste stappen om een afname te organiseren en ontvang je tips & tricks van scholen die het examen al hebben afgenomen.

  Presentatrice: Belgin Cakar, constructeur Stichting Praktijkleren en docent Landstede

   

 • Examenportfolio B1-K2: welke bewijzen leveren jouw kandidaten op?

  > Download presentatie

  Examenportfolio: een flexibele vorm van praktijkexaminering, met veel vrijheid voor de kandidaat. Of juist veel vrijheid voor de school? Weet jij eigenlijk al hoe vrij je de kandidaat laat bij het opleveren van bewijzen, of ga je dit vooraf kaderen? Tijdens deze workshop doorloop je de eerste stappen om te bepalen welke bewijzen een kandidaat kan opleveren en vertellen andere scholen hoe zij dit aanpakken.

  Presentator: Koen Fransen van Stichting Praktijkleren

 • Digitale examens voor digitale vaardigheden

  > Download presentatie

  Goed kunnen werken in Word en Excel: onmisbaar voor de eventmanager! Daarom sluit het keuzedeel Digitale Vaardigheden zo goed aan bij de opleiding. Wij hebben - samen met InAspire - digitale examens ontwikkeld voor dit keuzedeel. Zelfs de opdrachten over tekstverwerking, spreadsheets en presentatiepakketten worden automatisch nagekeken; dat scheelt beoordelingstijd!  Het examen sluit ook aan bij het erkende e-Userskills. Wil je volledig inzicht in de onderwerpen van het examen en alvast ervaren hoe het afnemen van dit examen in de praktijk werkt? Meld je dan aan voor deze workshop!

  Presentator: InAspire

Ronde 2

 • Kijkje in de keuken bij De Event Academie van MBO Utrecht

  > Download presentatie

  Altijd leuk; inspiratie opdoen bij een collega-school, ideeën uitwisselen over onderwerpen als evenementenbureaus, stages, onderwijs en examinering. Of het feest van herkenning dat bepaalde zaken ook bij andere opleidingen een uitdaging blijken te zijn. De gastlocatie vertelt je graag over hun Event Academie! 

  Presentatoren: team Event Academy

 • Haal de beroepspraktijk in huis

  > Download presentatie

  Door het bedrijfsleven te betrekken, wordt het onderwijs aantrekkelijker. In een aantal van onze onderwijsmodules introduceren spelers uit het bedrijfsleven levensechte challenges door middel van filmpjes. In deze workshop leer je hoe je dit leermiddel inzet en hoe je het bedrijfsleven een rol kan geven in je onderwijs. 

  Presentatrice: Marieke Vervoort van Stichting Praktijkleren

 • Wat is Stager en hoe kun je het inzetten?

  De tool Stager is een Planning software, event marketing tools en een online ticketing systeem in één. Hoe gaaf is het als je deze tool bij jou op school kunt inzetten, zodat studenten leren werken met een tool uit de praktijk, in plaats van met bijv. Excel-lijstjes. De mannen (of vrouwen) van Stager gaan graag met jou als docent in gesprek, om de mogelijkheden te verkennen. Sluit je aan?

Ronde 3

 • AI en de eventmanager

  > Download presentatie

  Natuurlijk, iedereen kent AI en ChatGPT. En gebruikt het als inspiratie voor nieuwsartikelen. Maar hoe gebruik je AI voor het maken van plattegronden, briefings en veiligheidsplannen? En hoe leer je studenten goed te werken met AI, waaronder ChatGPT? Na deze workshop heb je handvatten om AI een vaste plaats te geven in je lessen.

  Presentatoren: Erwin Blom van Fast Moving Targets en Eva Verlaar (SPL)

 • Zero waste: hoe dan?

  > Download presentatie

  Hoe ben je duurzaam én circulair, zonder in te leveren op kwaliteit, beleving en comfort? En hoe doe je dat als evenementenlocatie? Bij Evenementenlocatie Gooiland is zero waste een essentieel onderdeel in de gehele bedrijfsvoering, van het volledig terugbrengen van afvalproductie tot het niet verloren laten gaan van talenten. Steven van Anken neemt je mee in hun verhaal waarin creativiteit, omdenken en lef centraal staan. Ook bekijken we hoe je deze inzichten kunt vertalen naar je eigen onderwijspraktijk en nemen we je mee in een (praktijk)opdracht over hoe je het volgende evenement met je studenten duurzamer kunt organiseren.

  Presentatoren: Steven van Anken (operationeel directeur Evenementenlocatie Gooiland) en Angelique Aalders (SPL & buroJ8).

InnovaApps - Informatie evenementenplanner

Op de landelijke docenten dag Medewerker Evenementenorganisatie heeft Thomas van Impelen ons tijdens zijn presentatie over het EventLab geïntroduceerd. Download hier de presentatie > Download

Wij sturen u bij deze een impressie van de oplossing zoals het Eventlab deze gebruikt voor het aanbieden en inschrijven van studenten op stageopdrachten met onze Evenementenplanner,

Onze oplossing wordt door het EventLab van MBO Utrecht momenteel gebruikt voor:

 • Aanbieden van stages in de evenementenbranche
 • Inschrijven op stages door studenten
 • Registreren van gewerkte uren
 • Status voortgang voor docenten en studenten
 • Indienen en verwerken van reiskostenvergoeding

Ontdek de mogelijkheden van plannen met onze Evenementenplanner!
Ben je op zoek naar een naadloze en efficiënte manier om je evenementen en/stages voor studenten te plannen en beheren? Met de Evenementenplanner haal je jouw ultieme bondgenoot in organisatie en uitvoering in huis. 

Waarom kiezen voor de InnovaApps Evenementenplanner?

 1. Slimme Planning: Optimaliseer je schema met geavanceerde planningstools en real-time updates.
 2. Visuele Overzichten: Krijg in één oogopslag inzicht in al je activiteiten met aantrekkelijke grafieken en tabellen.
 3. Automatisering: Bespaar tijd en minimaliseer fouten met geautomatiseerde processen voor een vlekkeloze uitvoering.
 4. Samenwerking in Real-time: Werk moeiteloos samen met je team, waar je ook bent, voor maximale efficiëntie.
 5. Resultaten Meten: Houd de voortgang bij en meet de resultaten om continu te verbeteren.

Vereenvoudig je evenementen- en stageplanning met de kracht van InnovaApps!
Wacht niet langer: Upgrade naar de InnovaApps Evenementenplanner en ervaar een zorg minder in het beheren van je stageopdrachten. Haal het maximale uit elke dag en bereik je doelen zonder gedoe.

Bezoek onze website voor andere toepassingen van onze planner. Bekijk andere toepassingen > 

Afspraak of Demo?
Ik zou graag een afspraak met u maken om de mogelijkheden van onze evenementenplanner voor uw organisatie te bespreken. 
Probeer het vandaag nog! Vraag een demo aan >
Of neem gerust contact met me op telefoon 06 228 28 541!

Met vriendelijke groet,

Dennis Pellekooren

InnovaApps

Heb je vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie toch nog vragen? Of wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen.