Stichting Praktijkleren header image

Bijeenkomsten en trainingen voor Niveau 2 opleidingen op de planning

Voor docenten organiseren we komend schooljaar diverse bijeenkomsten, zodat we samen kunnen sparren over een actueel onderwerp of evalueren we onze producten. Verbinding en inspiratie staat hier centraal. Om ervoor te zorgen dat de docenten goed voorbereid zijn om te werken met de leermiddelen en examens bieden wij diverse trainingen en masterclasses. We bieden deze op locatie in Amersfoort maar kunnen ze ook in-house verzorgen op aanvraag. Scroll de pagina door en vind de bijeenkomst, training of masterclass die bij jou past!


Bijeenkomsten

Online informatiebijeenkomst

Ben je bekend met de vier verschillende vormen van praktijkexamens? Overweeg je om een Examenportfolio of een Contextvrij Examenproject in te zetten? 

Bij deze online sessie informeren we je over de vier verschillende praktijkexamens van Stichting Praktijkleren. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum: maandag 15 januari 2024
Duur: 15:00 - 16:00 uur. 

Ben jij erbij?

Docentendag

Woensdag 7 februari 2024 is het weer zover: De Docentendag Niveau 2!

Een inspirerend programma voor ieder wat wils. De dag staat in teken van verbinden en inspireren. 

Datum: woensdag 7 februari
Tijdstip: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: Vergader- en congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk

Wil jij hierbij zijn?

Instructiebijeenkomst digitaal beoordelen met de Praktijkmeter

Werk je nog niet met de Praktijkmeter of ben je toe aan een opfrissing van je kennis? 

Meld je aan voor één van onderstaande online instructiebijeenkomsten. 

  • Donderdag 30 november 16:00 - 17:00
  • Donderdag 14 december 16:00 - 17:00
  • Donderdag 21 december 16:00 - 17:00

Trainingen

Werken met de nieuwe leermiddelen

Voor de opleiding Assistant Business Services

In deze training maak je kennis met de leermiddelen die we aanbieden voor het profiel Assistant Business Services (ABS). Na afloop weet je hoe de leermiddelen van ABS het beste ingezet kunnen worden, welke keuzes er gemaakt kunnen worden en welke didactische aanpak voor de verschillende leermiddelen mogelijk is. 

Datum: op aanvraag
Duur: 12:30 - 16:30 uur.

Examineren met de praktijkexamens

Voor de opleiding Assistent Business Services

Gaat jouw school dit jaar praktijkexamens van Stichting Praktijkleren afnemen voor de opleiding Assistent Business Services? Schrijf je dan in voor deze training om goed voorbereid te zijn.

Datum: woensdag 17 januari 2024.
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Examineren met examenprojecten

Breed opleiden en Assistent Business Services

Voor de opleiding Ondersteunende administratieve beroepen bieden we digitale examenprojecten aan. In deze training staan het voorbereiden en de afname van de examenprojecten en de beoordeling daarvan (m.b.v. rubrics) centraal.

Datum: op aanvraag
Duur: 09:30 - 12:30 uur.

Opdrachtenbank BO2 (middag)

Ontdek hoe de opdrachtenbank ingezet kan worden en hoe je zelf een arrangement kunt samenstellen.

In deze training behandelen we de verschillende arrangementen en laten we zien hoe de opdrachten opgebouwd zijn. Verder wordt de zoekfunctie behandeld en behandelen we het zelf samenstellen van de arrangementen.

Datum: op aanvraag
Duur: 13:00 - 16:00 uur.

Leermiddel en examenproject keuzedeel doorstroom naar niveau 3 secretarieel

Keuzedeel

Voor het keuzedeel Doorstroom naar niveau 3 Secretarieel heeft Stichting Praktijkleren een simulatie en een examenproject ontwikkeld. In de training maakt u kennis met zowel het leermiddel als het examenproject.

Datum: op aanvraag
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Werken met het materiaal Breed opleiden en Assistent Business Services (niveau 2)

Na afloop van de training weet je hoe de leermiddelen van OAB het beste ingezet kunnen worden en welke didactische aanpak voor de verschillende leermiddelen mogelijk zijn.

Datum: op aanvraag
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Behoefte aan een in-house training of training op maat?

Bekijk ons volledig overzicht, de omschrijving en de voorwaarden per training vind je hier. (Kopje: Trainingen Niveau 2)

Of neem contact op met trainingen@stichtingpraktijkleren.nl.

 


Trainingen examinering opleidingsoverstijgend

Beoordelaarstraining

Tweedaagse training

Het eenduidig en betrouwbaar beoordelen van praktijkexamens vraagt van de beoordelaar niet alleen vakinhoudelijke deskundigheid maar ook specifieke beoordelingsvaardigheden.

Volg de beoordelaarstraining voor het ontwikkelen van de benodigde kennis en vaardigheden om een volwaardig, bekwame beoordelaar te zijn in het mbo. 

Datum: woensdag 10 jan. en donderdag 18 jan. 2024
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Certificering beoordelaars

Door Consortium Beroepsonderwijs

Deze certificering voor beoordelaars is gebaseerd op de beoordelaartraining (voorheen examinator/ assessor) en wordt uitgevoerd door het Consortium Beroepsonderwijs. Dit dagdeel volg je om gecertificeerd te worden als beoordelaar. Om deel te kunnen nemen aan deze certificering beschik je over het bewijs van deelname van de Beoordelaarstraining

Datum: op aanvraag
Duur: 09:30 - 16:30 uur.

Nascholing beoordelaar

Houd als beoordelaar jouw kennis op peil

Ben je beoordelaar (assessor/ examinator) beroepsgericht examineren, dan ben je welkom op de nascholingsdag voor de beoordelaar. Deelname aan deze training geeft je de opwaardering van jouw Certificaat Beoordelaar (assessor/ examinator). Ook als je alleen een bewijs van deelname hebt voor de tweedaagse training ben je van harte welkom.

Datum: dinsdag 12 december 2023
Duur: 10:00 - 16:00 uur.

Examinering in de beroepspraktijk met de proeve van bekwaamheid

Opleidingsoverstijgend

In deze training bieden we handvatten om vanuit het kaderexamen proeve van bekwaamheid tot een ingevulde proeve te komen op elke specifieke werkplek. We bespreken de dilemma’s bij examineren in de beroepspraktijk en geven tips om te komen tot kwaliteitsborging. 

Datum: op aanvraag
Duur: 10:00 - 16:00 uur

Examineren met een examenportfolio en eindgesprek

Opleidingsoverstijgend

In een examenportfolio verzamelt de examenkandidaat de bewijzen van zijn kunnen. Een eindgesprek is een individueel vraaggesprek, waarin beoordelaars op gestructureerde wijze de authenticiteit van de bewijzen onderzoeken en/of de examendeelnemer het vereiste niveau beheert en ook begrijpt wat en waarom hij iets doet. 

Datum: op aanvraag
Duur: 12:30 - 16:30 uur.

Wil je meer weten?

Heb je een inhoudelijke vraag over de trainingen voor de opleiding Niveau 2?

Of wil je meer weten over ons totale aanbod trainingen? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek en/of beantwoorden al je vragen