Stichting Praktijkleren header image

Tools

Makkelijker en leuker lesgeven, dat kan met onze tools! We innoveren continu om te blijven aansluiten op de beroepspraktijk en de beleving van studenten.

Makkelijker en leuker lesgeven, dat kan met onze tools!

We innoveren continu om te blijven aansluiten op de beroepspraktijk en de beleving van studenten.

Tools

Praktijkmeter

De Praktijkmeter is een tool voor het beoordelen van praktijkexamens.
Hiermee kun je:

  • digitaal beoordelen en ondertekenen studentgegevens importeren
  • een (praktijk)beoordelaar uitnodigen om te beoordelen
  • een PDF genereren van een beoordelingsformulier voor beoordeling en/of het eigen archief

Praktijkwijzer

Praktijkwijzer is hét hulpmiddel voor de beroepspraktijkvorming en biedt hulpmiddelen voor alle fasen in het bpv-proces: van de voorbereiding tot en met de beoordeling. 

Belcentrum

Met Belcentrum oefenen studenten op een realistische manier met zakelijk telefoneren. Ze bellen -of worden gebeld door- professionele trainers, die bijvoorbeeld een klant of leverancier spelen. Na het telefoongesprek krijgen zowel student als docent direct online feedback.

ChatGPT toolbox

De AI-toepassing ChatGPT is al een tijdje voorpaginanieuws. Wat betekent dit voor het onderwijs en hoe ga je hier als docent mee om? Stichting Praktijkleren biedt je graag praktische handvatten. In deze ChatGPT Toolbox vind je tips, een stappenplan, handreikingen en inspiratie. 

Bronnenbank

Op zoek naar informatie om je werkzaamheden te verbeteren? Bijvoorbeeld op je stageplek of bij een opdracht op school of bij het voorbereiden van je les? Onze Bronnenbank is hiervoor dé centrale plek. De Bronnenbank wordt gevuld met informatie voor alle opleidingsgebieden waarvoor Stichting Praktijkleren actief is. 

Geef je mening!

Naast de reeds bestaande hulpmiddelen denken we erover de volgende zaken toe te voegen: Best practices en Beroepsmodules. Voordat we deze tools daadwerkelijk gaan ontwikkelen, horen we graag jouw mening.