PenNed, Start to Practice, deel 2, technische training

Het besluit is genomen: er wordt een PE gestart en u wordt bedrijfsleider. Maar dan?

De Start to Practice-training is een verplichte training voor docenten die gaan werken in een practice enterprise:

• A) voor docenten die een nieuwe practice enterprise gaan opzetten en nog niet eerder in een practice enterprise hebben gewerkt;
• B) voor docenten die aan een bestaande practice enterprise worden toegevoegd;
• C) voor docenten die een bestaande practice enterprise overnemen van een andere docent/bedrijfsleider.

NB: deze training is niet geschikt voor mensen die overwegen een practice enterprise te starten en de mogelijkheden daartoe willen verkennen. In dat geval kunt u contact opnemen met penned@stichtingpraktijkleren.nl.

Inhoud en vorm van de training

Deel 1 - Stappenplan opzet Practice Enterprise

• In dit onderdeel vormt het Stappenplan Opzet van een PE de leidraad. De teamleider en de (potentiële) bedrijfsleider(s) gaan aan de slag om hun practice enterprise vorm te geven. Daarbij worden ze geïnformeerd en gecoacht door een van de PenNed-trainers.
  • Vorm: 1 of 2 online sessies van circa 2 uur, daarnaast diverse overleggen binnen het schoolteam.
  • Aanmelden hiervoor via penned@stichtingpraktijkleren.nl.

Deel 2 - Technische training voor de benodigde software (alleen mogelijk nadat deel 1 is afgerond)

• In dit onderdeel leert de bedrijfsleider de speciale PE-software gebruiken en hoe de PE dagdagelijks kan worden aangestuurd.
  • Vorm: 6 uur training op locatie.
  • Aanmelden hiervoor via de knop Aanmelden onderaan.

Voor vragen over PenNed, practice enterprises en voor inhoudelijke vragen over de training: Arianne Schekkerman, Kernontwikkelaar PenNed, 06 53 92 50 92, penned@stichtingpraktijkleren.nl.

Informatie over maatwerk, trainingen die niet in het overzicht staan of andere dienstverlening m.b.t. Training & Advies: Marijke Kanters, coördinator T&A, 06-53 74 91 88 of m.kanters@stichtingpraktijkleren.nl.

Organisatie van trainingen/bijeenkomsten/webinars: trainingen@stichtingpraktijkleren.nl, tel. 033 470 99 38. Dit geldt ook wanneer je een training als een inhousetraining (op jouw roc) of regiotraining (in jouw regio) wilt (laten) volgen.

Deze verplichte training is kosteloos en inclusief lunch.

Datum op aanvraag.

Datum: woensdag 25 januari 2023.
Aanmelden is mogelijk t/m 16-01-2023. Aanmelden
Datum: woensdag 05 april 2023.
Aanmelden is mogelijk t/m 27-03-2023. Aanmelden