Maak kennis met Mathijs de Jong

Deze week is Mathijs de Jong, gedetacheerd vanuit roc Friese Poort, begonnen als examenconstructeur bij Praktijkleren. In deze functie gaat hij het team Commercie, Retail en Ondernemer handel versterken met het construeren van examens.

Mijn naam is Mathijs de Jong en ik ben, al weer zes jaar, werkzaam als docent economie bij de roc Friese Poort. Daarvoor werkte ik 1,5 jaar als IT-consultant bij een online marketingbureau. Tijdens mijn nog korte onderwijscarrière heb ik verschillende vakken mogen geven en ben ik er achter gekomen dat voor mij de leukste vakken om te doceren e-commerce, online marketing en bedrijfseconomie zijn.

Naast het lesgeven ben ik betrokken geweest bij het opzetten van de cross-over E-commercemanager. Vanuit deze rol heb ik al vele mbo-collega’s ontmoet en gesproken. Daarnaast heb ik samen met een groep docenten input gegeven voor het nieuwe E-commerce specialist profiel.

Bij Praktijkleren ga ik mij in eerste instantie richten op de examens voor E-commerce specialist. Ik hoop dat we samen met de docenten en partners examens kunnen ontwikkelen die bijdragen aan goed en uitdagend mbo-onderwijs!

We treffen en spreken elkaar binnenkort tijdens één van de klankbord sessies.
Mathijs de Jong

Wil je ook, gedetacheerd, mee werken aan examens voor Commercie, Retail en Ondernemer handel? Kijk dan eens naar deze vacature.