Kom ook naar onze Workshop ‘Verander je lessen in activerende games’ op het Onderwijs Innovatie Festival 24 mei a.s.

Dinsdag 24 mei a.s. vindt in Parc Spelderholt het Onderwijs Innovatie Festival plaats. Tijdens deze dag geven wij samen met onze partner VerOnderwijzer de workshop: Verander je lessen in activerende games. Kom je ook langs?   

Onze leermiddelen zijn gericht op leren door doen.

Het competitieve element in gamification stimuleert de intrinsieke motivatie van de student om te willen winnen. Al spelenderwijs leert men want je wint alleen door actief deel te nemen aan het spel. Hierdoor passen de studenten op een actieve manier verschillende vaardigheden toe Omdat wij geloven in leren doen, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en praktische leervormen. Daarom zijn wij een partnership aangegaan met Seppo: het platform voor gamified leren.

SPL-gamified leermiddelen

‘Wie wint, krijgt deze chocoladereep!’. Een uitspraak die je vast wel eens gehoord of zelfs wel eens gedaan hebt. Als iets motiveert, is het wel een beloning. Wie wil nu niet winnen? 

En dat is meteen een van de basisprincipes van gamification. Zelfs de meest ongemotiveerde student krijg je mee met een competitieve werkvorm. Een goed spel verandert meteen de sfeer in de klas.  Dat zit ‘m niet per se in die chocoladereep, dat is een extraatje, maar vooral in het competitieve element. Het willen winnen bevordert de intrinsieke motivatie en bijna en passant wordt er iets geleerd. Dat is natuurlijk het mooiste, dat de student moeiteloos kennis opdoet. 

Wij geloven sterk in deze leervorm en hebben al twee games ontwikkeld en er zijn nog een aantal andere games in ontwikkeling. Scholen kunnen gratis gebruik maken van onze nieuwe leermiddelen met behulp van de Seppo. Én alle scholen bij ons aangesloten kunnen ook tegen een gereduceerd tarief een Seppo licentie aanschaffen waardoor je zelf als docent gamified leermiddelen kunt ontwikkelen en delen met collega’s.

Workshop op het Onderwijs Festival: Verander je lessen in activerende games.

Op het Onderwijs Innovatie festival, geven Ludi (SPL) en Jelle (VerOnderwijzer) samen de workshop: Verander je lessen in activerende games. Deze workshop is in gericht om je bij te praten over gamified leren en het direct in de praktijk te brengen. In het eerste deel van deze bijeenkomst leer je wat gamification is en zie je voorbeelden van jouw collega’s die hun lessen al hebben omgebouwd tot activerende en educatieve games. Je ziet voorbeelden van o.a. taalgames, games voor veiligheidsopleidingen, zorgopleidingen, horeca- opleidingen. Allemaal gemaakt door leraren! Tijdens het tweede gedeelte van deze sessie kun je demogames spelen en zelfs al beginnen aan het bouwen van je eerste game.

Zien we jou ook op dinsdag 24 mei a.s. tijdens een van onze workshops op het Onderwijs Innovatie Festival?

Wil je meer weten over onze gamified leermiddelen of het aanschaffen van een Seppo licentie tegen gereduceerd tarief? Neem dan direct contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.