Bekijk ons webinar: Het examenportfolio

Het Examenportfolio is een nieuw exameninstrument dat we speciaal hebben ontwikkeld op verzoek van veel scholen die hier een sterke behoefte aan hadden. Het Examenportfolio is het meest flexibele exameninstrument dat wij in huis hebben. Het is mogelijk om te examineren in een bepaalde periode, maar ook verspreid over de hele opleiding!

Elke school heeft zijn eigen onderwijsvisie. Doordat je zelf kunt bepalen hoe je het Examenportolfio inzet gedurende een schooljaar, kunnen we aan de verschillende visies van scholen tegemoet komen. Met name daar waar scholen de aansluiting met het bedrijfsleven willen binnen halen; in de klas of op de werkvloer. Want de aansluiting met de praktijk is toch vaak wat in het Middelbaar Beroepsonderwijs belangrijk is.

Studenten kunnen zelfs eerder vergaarde bewijsmiddelen opvoeren als ze daarmee kunnen aantonen dat zij een werkproces of een deel van een werkproces beheersent. Zo wordt het Examenportfolio altijd voor elke student op maat gemaakt en komt het de diversiteit van de studenten ten goede! Klinkt niet alleen goed, maar het werkt ook echt. 

Omdat dit een nieuw instrument is, hebben we over het werken met het Examenportfolio eind vorig schooljaar een live webinar gehouden. Heb je dit webinar gemist? Of wil je deze terugkijken?

Klik op de link voor de presentatie: Het Examenportfolio.

Klik op de link voor het webinar: Het Examenportfolio. Deze volgt!