Duik in de wereld van marktonderzoeksmethoden met deze taakmodule

Voor studenten van de opleiding Marketing & Communication Specialist hebben we diverse taakmodules ontwikkeld. Zo kan je studenten goed voorbereiden op de beroepspraktijk. Ken je de taakmodule Marktonderzoeksmethoden 1 al? In dit artikel vertellen je er alles over.

Wat leert de student in de taakmodule?
In deze taakmodule komen verschillende marktonderzoeksmethoden aan bod. We behandelen onder andere verschillende interviewsoorten, een focusgroep en het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Maar ook passief meten, neuromarketingonderzoek en eye- en mousetracking komen aan bod. Zo wordt de student uitgenodigd om verder te denken dan de standaardmethodieken als enquêtes en interviews en krijgt hij een beter beeld van de vele mogelijkheden binnen marktonderzoek.

Ook zijn er voldoende praktische opdrachten in de module opgenomen om het onderzoeken echt te ervaren. Zo kan de student aan de slag met het volgende.

  • Een mousetracking-demo
  • Een user test over gebruiksvriendelijkheid van een website
  • Passieve gegevens van zijn eigen telefoon
  • Een uitstapje als undercover mystery-shopper

Praktische taakmodule
Kortom: een brede, prikkelende en informatieve module met een praktische insteek! De student werkt 6 klokuren aan deze module. 

Nieuwsgierig geworden?
Klik hieronder op de button om de taakmodule Marktonderzoeksmethoden 1 te openen. Je vindt daar ook de docentenhandleiding. 

Heb je vragen over de inzet van deze taakmodule? Laat het ons weten.