In ontwikkeling: examen voor het keuzedeel Veiligheid in de Evenementensector

Examen
Naast de constructie van examens voor het reguliere kwalificatiedossier, wordt er ook gewerkt aan het examen voor het keuzedeel Veiligheid in de evenementensector  ( K1150). De oplevering van dit examen is uiterlijk juli 2023.  Wil je al eerder een conceptexamen ontvangen? Stuur een mailtje aan Irene Weide, relatiemanager Evenementenorganisatie. 

Voor het examen wordt één praktijkexamen gemaakt: een examenportfolio. De examinator / docent bepaalt de context voor de opdrachten. Dat kan zijn dat de hele klas één casus (gesimuleerd of uit de praktijk) ontvangt, waar gedurende de lessen aan wordt gewerkt. Een tweede mogelijkheid is dat de studenten de examenopdrachten uitvoeren tijdens een stage en/of projecten, waarbij iedere student een eigen casus heeft. Een examenportfolio geeft de examinator / docent de vrijheid om het examen in te richten, op de manier die past bij de (on)mogelijkheden van de schoollocatie en omgeving.

Klankbordgroep
Het examen kan niet tot stand komen, zonder input van inhoudsdeskundigen. Tijdens meerdere online bijeenkomsten, heeft een afvaardiging van scholen en het werkveld meegedacht aan de inhoud van de opdrachten. Tijdens deze bijeenkomsten is de inhoud van het keuzedeel leidend, en gaan we in gesprek met inhoudsdeskundigen over de complexiteit van de opdrachten. Wat kun je verwachten van een junior eventmanager? De student is géén afgestudeerd veiligheidsspecialist, maar moet wel een goede gesprekspartner zijn voor partijen in de veiligheidsketen.
 
De klankbordgroep bestaat uit:
•    Samantha Meijer-Dieteren van Vista College (docent)
•    Jurriaan Brans van Zadkine 010 event academy docent)
•    Hans Kranenborg van Profi sec event security (security officer)
•    Patrick Vleeshouwers van international House of safety (veiligheidsadviseur)
•    Johan Jongenelis van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (Beleidsmedewerker GHOR - adviseur evenementen bij Veiligheidsregio
•    Brendo Festen van Vivre Productions (Event Manager at RotterdamseKost)
•    Mick Werkendam van gemeente Amsterdam (Crowdmanagement | Veiligheid | Mobiliteit bij Gemeente Amsterdam)

 

Leermiddelen
De formats uit het examens, zoals een risicomatrix, veiligheidsplan en vergunningsaanvraag, worden opgenomen in de bronnenbank. In de bronnenbank vind je achtergrondinformatie, sjablonen en taakmodules. Op deze manier kun je de formats al gebruiken tijdens je onderwijs.  Weet je al dat er ook taakmodules over veiligheid in ontwikkeling zijn? 

Het complete leermiddelenaanbod voor Evenementenorganisatie kun je downloaden vanaf deze website.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Stuur ons gerust een mail, we helpen je graag.