Vernieuwd: Periodeafsluiting bij Blomberg 1, 2 én 3

De nieuwe beroepsmodules Periodeafsluiting bij administratiekantoor Blomberg 1, 2 en 3 wijken behoorlijk af van voorloper Kempinga. Ze zijn ontwikkeld voor werkproces P4-K1-W4.

In deze drie beroepsmodules controleert de student telkens de boekhouding van een ander bedrijf. Bij Blomberg 1 is dat de eenmanszaak Luigi’s Pizzeria, bij Blomberg 2 is dat V.O.F. Hoveniersbedrijf de Plant en bij Blomberg 3 het installatiebedrijf Deters Elektro B.V. De beroepsmodules zijn van een eenvoudig tot een complex niveau.

In Blomberg vind je veel vernieuwingen ten opzichte van voorloper Kempinga. Bij de Blombergmodules zijn de administraties in Exact Online. Studenten boeken de meeste correcties in het memoriaal. Ze hoeven geen kolommenbalans bij te houden, want dit verloopt automatisch in Exact Online. Verder gaan de studenten aan de slag met de activastaat en de btw-aangifte in Exact Online. De correcties moeten in Exact Online worden uitgezocht en geboekt. 

Periodeafsluiting bij Blomberg 1 is inmiddels beschikbaar; Blomberg 2 verwachten we eind maart. Heb je als docent geen ervaring met Exact Online? Bereid je dan met de taakmodule Coderen 2 voor op de modules van P4-K1-W4 Periodeafsluiting.

Training P4-K1-W4
Ook is het mogelijk dat je een training voor de leermiddelen van P4-K1-W4 volgt. Deze vindt plaats op vrijdag 31 mei.