Managementassistent: een kansrijk beroep!

Beroepen ontwikkelen zich voortdurend en veranderen in de dynamische wereld van werk en carrière. Zo ook het beroep van managementassistent. Een aantal jaren geleden vroeg men zich nog hardop af of dit beroep nog wel toekomst had. De taken van de managementassistent zouden vast vervangen worden door allerlei tools, systemen en misschien zelfs wel robots... Maar niets blijkt minder waar.

Meest kansrijke beroepen 2022 en 2023
Wat maakt een beroep kansrijk? Niet alleen de vele vacatures van dit moment, maar ook een rooskleurig perspectief voor de lange termijn. Het aantal beschikbare banen, maar óók de balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt spelen een rol. Het UWV doet elk jaar onderzoek om kansrijke beroepen te bepalen. Voor 2022 en 2023 behoorde onder meer het beroep van managementassistent tot de top; het heeft zich aangepast aan de eisen van de steeds veranderende arbeidsmarkt en blijkt nog steeds relevant.

Een must: bijhouden van kennis en vaardigheden
In een tijdperk van automatisering biedt de veranderde rol van managementassistent nieuwe mogelijkheden voor strategische en relationele bijdragen. Daarbij is het bijhouden van vaardigheden en kennis een must, en een nieuwsgierige en lerende houding is cruciaal, zowel tijdens de studie als in het werkende leven. Vaardigheden op het gebied van projectmanagement, timemanagement en technologische tools kunnen je als werknemer onderscheiden en je waarde verhogen. Ook soft skills als communicatie, samenwerking en probleemoplossing zijn onmisbaar in de moderne zakelijke wereld. Verder speelt proactiviteit een cruciale rol. En tot slot: een management die effectief netwerkt, maakt het verschil voor de organisatie door nuttige relaties op te bouwen met professionals, en zo kansen te creëren op interessante projecten en mogelijkheden. 

Goed voorbereid met modules van Praktijkleren
Managementassistent blijft dus een veelzijdig en kansrijk beroep. De opleiding Office & Management Support Specialist biedt een uitstekende basis om terdege voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan; met zo'n diploma op zak ligt de wereld aan je voeten...

En dan is het goed om te weten dat onze actuele leermiddelen juist inspelen op díe kennis en vaardigheden die de managementassistent van de toekomst nodig heeft. Met onze modules over onder meer communicatieve vaardigheden en moderne skills als netwerken, duurzaamheid, inclusief werken, timemanagement en AI-tools krijgen studenten alle kans om de baan van hun dromen te vinden. 

Wil jij ook je student helpen optimaal te profiteren van hun kansrijke positie? Neem dan snel een kijkje bij de modules van OMSS of spit eens in het ruime aanbod van aanvullende en verdiepende modules.
Profiel 3: Stichting Praktijkleren