Aan de slag met trends en ontwikkelingen voor een bedrijf in de regio?

Trends en ontwikkelingen 1

Aan de slag met trends en ontwikkelingen voor een bedrijf in de regio? Bij de taakmodule Trends en ontwikkelingen 1 kiest de student zelf een bedrijf waarvoor de diverse opdrachten gemaakt worden. Dit kan een bpv-bedrijf zijn, maar ook een opdracht van een lokaal bedrijf of het bedrijf waar de student een bijbaan heeft. 

In deze taakmodule leert de student hoe je relevante trends en ontwikkelingen kan vinden en kan inzetten voor het innoveren en verbeteren van een bedrijf. Eerst wordt dieper in gegaan op wat trends en ontwikkelingen precies zijn. Daarna wordt op zoek gegaan naar bronnen met betrekking tot trends en ontwikkelingen en worden deze beoordeelt op betrouwbaarheid.

Door middel van een SWOT-analyse wordt een doelgroepanalyse en een bedrijfsanalyse gemaakt en wordt onderzocht of het inspelen op de trends en ontwikkelingen uitvoerbaar, haalbaar en doeltreffend is. En als afsluiting bedenkt de student relevante innovaties en verbeteringen die via de 5W+1H-vragen uitgewerkt worden. Verder is er een verdiepende opdracht opgenomen over de DESTEP-analyse. Deze module heeft naast enkele theoretische onderdelen, quizjes en verwerkingsopdrachten.

Deze nieuwe taakmodule past bij;

  • Commercie: B1-K1-W3
  • Ondernemer handel: B1-K1-W2 en B1-K4-W1
  • Retailmedewerker: B1-K2-W1
  • Retailspecialist: B1-K2-W1
  • Retailmanager: B1-K4-W3

Wil je meer weten en deze module bekijken? Hier vind je alle informatie!

Als voorbereiding kan eventueel de taakmodule SWOT 1 gedaan worden.