Update examenproducten voor KD Evenementenorganisatie

In dit artikel informeren we je over de geplande publicatiedata van examens, de ontwikkeling van een keuzedeelexamen en over de digitale examenprojecten voor het kwalificatiedossier Evenementenorganisatie.

 

Aangepaste planning  

Ons doel was – en is – om voor de start van het reguliere schooljaar (zomer 2023) een basispakket aan examens te publiceren. Het goede nieuws is dat we de examens van kerntaak 1 eerder af hebben. Dus wil je deze in maart / april 2023 afnemen – bijvoorbeeld voor fast trackers – dan is dat mogelijk. Klik hier voor de publicatieplanning van de verschillende examens.  

Keuzedeelexamen Entertainmentprogrammering 

Naast de reguliere examens behorend bij het nieuwe KD, wordt er ook gewerkt aan het keuzedeelexamen Entertainmentprogrammering. Voor dit keuzedeel is een portfolio-examen in ontwikkeling. Als school kun je kiezen voor een klassikale aanpak en planning of juist voor een (individuele) uitvoering in de praktijk. De opdracht houdt in dat de student een entertainmentaanbod (muziek, beleving, food, vermaak etc.) ontwikkelt. ROC Tilburg, Zadkine, Noorderpoort en Koning Willem I college hadden zelf een examen gemaakt en gedeeld met Praktijkleren. Deze examenopdrachten vormden een mooie basis om een portfolio-examen te ontwikkelen. Nogmaals dank voor het delen! 

Digitale kennisexamens en digitale examenprojecten 

Het kennisexamen dat geconstrueerd wordt voor Evenementenorganisatie, kan alleen digitaal afgenomen worden. Enkele voordelen zijn:

  • automatisch nakijken;
  • het aanbieden van random varianten;
  • het analyseren van examens.

Waarschijnlijk is er bij jou op school al een projectleider aangesteld voor de implementatie van het digitale examineren. Kijk voor meer informatie op de websitepagina Digitaal Examineren

Voor kerntaak 1 wordt een examenproject ontwikkeld en ook deze wordt digitaal aangeboden. Dus geen printwerk meer! Meer informatie over digitale examenprojecten staat op onze websitepagina Digitale Examenprojecten

Team Evenementenorganisatie