Wat kan ik als docent met LinkedIn Learning?

Wat kan ik als docent met LinkedIn Learning?

Via het leermiddelenplatform van Praktijkleren kunnen docent en student gebruik maken van LinkedIn Learning. LinkedIn Learning biedt meer dan 16.000 actuele online cursussen en video’s over tal van onderwerpen.
Gebruik LinkedIn Learning bijvoorbeeld voor het aanleren van PowerPoint en Excel-vaardigheden. Of zet het platform in als naslagwerk bij het maken van een opdracht over storytelling, presenteren of een klachtengesprek.

Een voorbeeld

Stel dat ik tijdens een mentoruur aan de slag ga met het thema ‘presenteren’. In voorbereiding op mijn les zoek ik daarom materiaal dat ik kan gebruiken. Ik besluit om in LinkedIn Learning te zoeken op: ‘presentatievaardigheden’. Ik zie een aantal interessante resultaten verschijnen. Ik kies voor: ‘omgaan met angst tijdens presentaties’. 

Cursussen door experts

Vervolgens kom ik bij een cursus van 25 minuten gegeven door een expert op het gebied van presenteren. Ik kan de hele cursus gebruiken maar natuurlijk ook kiezen voor één van de kleinere subhoofdstukjes. Ik kies het materiaal dat het beste past bij mijn onderwerp en bij mijn leerlingen.

Conclusie

Gebruik LinkedIn Learning als één van je onderwijsbouwstenen. Buiten het collectief van Praktijkleren kost LinkedIn Learning $ 29,99 USD per maand. Binnen het collectief heeft Praktijkleren voor aangesloten scholen afspraken kunnen maken waardoor er naast de jaarlijkse licentiekosten geen extra kosten aan dit platform zijn verbonden.

Wil je meer informatie over de toepassing van LinkedIn Learning bij Commercie, Retail of Ondernemer handel? Neem dan contact op met mij, Ard Aling.