Maak kennis met onze taalconstructeurs

Maak kennis met Shahad al Qouraishi en Jessica Hemmen-Hogewoning.

Sahad en Jessica werken beiden als examenconstructeur van beroepsspecifieke examens voor moderne vreemde talen. Shahad is recent begonnen en Jessica werkt sinds eind 2019 als constructeur voor Praktijkleren. 

Shahad is al 9 jaar docent Engels op het vmbo. Naast haar bachelor degree op Windesheim, heeft Shahad ook Cambridge Engels gedaan. Shahad construeert niet alleen examens voor Praktrijkleren, maar schrijft in haar vrije tijd ook voor onder andere Metro.

Jessica heeft als docent Engels bij verschillende mbo-opleidingen gewerkt. Jessica volgt, naast haar werk in het VO en voor Praktijkleren, op dit moment de master Leren en Innoveren. 

Jessica en Shahad kennen elkaar al sinds de docentenopleiding Engels bij Windesheim, dus het is niet zo gek dat ze nu bij Praktijkleren samenwerken. Naast collega's zijn ze ook vriendinnen. Dit zijn ze geworden in de periode dat ze beide hun eerste kind kregen. Ze hebben een 'Engelse-moeder-app-groep' met nog twee Engels docenten.

Bij Praktijkleren ligt de focus op dit moment op de nieuwe beroepsspecifieke examens voor het nieuwe Commercie dossier. Maar daarnaast construeren Shahad en Jessica ook examens voor Retail, Ondernemer handel en Evenementenorganisatie.

Meer informatie over de beroepsgerichte taalexamens voor Commercie, Retail en Ondernemer handel vind je hier.
Wil je meer weten over beroepsgericht Engels bij Business Services? Klik dan hier.