Taakmodule Financiële administratie 2 gepubliceerd

De taakmodule 'Financiële administratie 2' staat nu live! In de basismodule 'Financiële administratie 1' maakten studenten kennis met de inkoop- en verkoopadministratie. In deze 2e module komen daar meer verantwoordelijkheden bij. 

Waarmee gaan de studenten aan de slag?
De studenten maken in deze module, naast verkoopfacturen, orders en pakbonnen voor de verkoopadministratie. Daarbij moeten ze letten op het kredietlimiet van de klant. En, krijgen ze te maken met backorders.  

Bij de inkoopadministratie gaan de studenten handmatig bestellen en maken ze gebruik van de besteladvieslijst. Ook verwerken ze de ontvangen pakbonnen en inkoopfacturen verwerken.  
Studenten voeren de werkzaamheden uit in 'Exact', maar worden ook ondersteund met extra theorie. Zo zijn er speciaal voor dit leermiddel videos gemaakt over o.a. bestellen en de kredietlimiet.
Verder leren ze in dit leermiddel bankafschriften te importeren.  

Controleren van werk
In het leermiddel zitten opdrachten waarmee de studenten regelmatig hun werk kunnen controleren. Voor de niveau-4 studenten zijn er twee opdrachten toegevoegd, waarin ze journaalposten van pakbonnen en facturen gaan maken.  

Licentie Exact Online Handel
Het leermiddel Financiële administratie 2 maakt gebruikt van de nieuwe voorbeeldadministratie Pets Friends in Exact met boekingsjaar 2023. Met de nieuwe licentie Exact Online Handel SPL Student kan de student deze voorbeeldadministratie klaarzetten. Deze speciale licentie is verkrijgbaar bij de Helpdesk Stichting Praktijkleren

Waarom kiezen voor deze module?
De taakmodule Financiële administratie 2 bereidt voor op het examen P2-K1-W2 Financiële processen en P4-K1-W3 Financieel administratieve taken. Verder is deze taakmodule ook uitermate geschikt als voorbereiding op het leermiddel Pets Friends. Dit is reeds voor het KD Financiële beroepen ontwikkeld, maar past nu ook volledig bij het KD Business Services, werkproces P4-W3.