Veel interactie tijdens gebruikersmiddag Commercie

Donderdagmiddag 14 maart kwamen Commercie-docenten uit het hele land naar Amersfoort voor de gebruikersmiddag van Commercie. Met als doel ervaringen en ideeën met elkaar te delen en van elkaar te leren. 

Examineren met een examenportfolio?
Bernard Smalbraak van het Deltion College verzorgde de kick-off. Hij vertelde hoe zijn team met de opleidingen Vestigingsmanager Groothandel en Junior Manager Internationale Handel, het examenportfolio inzet. Met het examenportfolio hebben Bernard en zijn collega’s het examineringsproces naar hun hand gezet. Het onderwijsteam voert regie over de bewijsvoering, en studenten ervaren meer autonomie over het eigen leerproces. Bijkomend voordeel is dat de school extra grip heeft op het beoordelingsproces. 

Nieuwste ontwikkelingen
Op deze dag konden docenten zich ook informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen, onderwijsgames, bpv-materialen en examens. Met elkaar wisselden ze daarnaast tijdens rondetafelgesprekken ideeën en ervaringen inzake organisatie en aanpak van verschillende vormen van praktijkexaminering met elkaar uit.

Voor de docenten en ook voor ons een geslaagde middag met veel interactie. Of zoals een van de docenten zei: "Ik kwam blanco naar Amersfoort, maar ben blij dat ik gegaan ben, want ik neem een berg bagage mee terug."